Σαλάτα με ψητά baby καρότα και κρεμώδες dressing από φέτα

Είναι απλό και γευστικό.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 500 γρ. baby καρότα, καθαρισμένα
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 150 ml γιαούρτι
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 2 μικρά μαρούλια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Τοποθετείστε τα καρότα στο ταψί μαζί με ελαιόλαδο. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Τρίψτε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Αραιώστε το μείγμα με 4 κ.σ. νερό. Γαρνίρετε με μαύρο πιπέρι.

Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη φρυγανιά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μεταφέρετε σε ένα πιάτο για να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα, ενώστε τα καρότα και το μαρούλι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε dressing φέτας. Γαρνίρετε με φρυγανιά με σκόρδο. Σερβίρετε το υπόλοιπο dressing ως συνοδευτικό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post