Burger με ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια (ζυγισμένα μετά το βράσιμο)
  • 2 μελιτζάνες, τσακώνικες
  • 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού harissa (πάστα καυτερής πιπεριάς)
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο (σε σκόνη)
  • ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα burger

  • 6 ψωμάκια
  • 6 φέτες τομάτας
  • 6 φύλλα μαρούλι
  • 6 λεπτές ροδέλες ξηρό κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • μουστάρδα ή κέτσαπ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.

Αφήνουμε τα ρεβίθια, από το βράδι, σε νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε καλά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε περίπου 40΄ και στραγγίζουμε.

Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τις φέτες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10΄ή, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μπλέντερ, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τη harissa, χτυπώντας δυνατά. Μεταφέρουμε το ομογενοποιημένο μίγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας δυνατά.

Πλάθουμε έξι μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

Απλώνουμε άλλη λαδόκολλα στο ταψί, μεταφέρουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε 10΄, για κάθε πλευρά.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια, τοποθετούμε στη βάση ένα φύλλο μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μία φέτα τομάτα, μία ροδέλα κρεμμύδι, μουστάρδα ή κέτσαπ.

Πηγη: CookMagazineGr


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post