Σπιτικά gnocchi γλυκοπατάτας

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο, αφαιρούμε την φλούδα και μεταφέρουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλεύρια μας ανακατεύοντας καλά με τα χέρια.

Απλώνουμε λίγο ακόμα αλεύρι σε μια επιφάνεια κουζίνας, ή ενός τραπεζιού και μεταφέρουμε την ζύμη που έχει γίνει μια μπάλα. Κόβουμε την μπάλα σε τέσσερα κομμάτια, και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρότερα ίσα κομμάτια σχηματίζοντας gnocchi, τα πιέζουμε με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη.

Βράζουμε νερό με λίγο αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα gnocchi τα οποία αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2-3 λεπτά (μόλις αρχίσουν να επιπλέουν σημαίνει πως είναι έτοιμα).

Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Τέλος, μπορούμε να τα προσθέσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2’ με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και να σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό.

Μπορούμε επίσης, να τα σερβίρουμε με σπιτική σάλτσα τομάτας.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post