Πώς να μειώσετε τα απόβλητα των τροφίμων με απλούς τρόπους

Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως απορρίπτονται, αποβάλλονται ή σπαταλούνται για διάφορους λόγους. Αυτό ισοδυναμεί με σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως.

 

  1. Δημιουργήστε Smoothies-Χυμούς

Ο συνδυασμός ενός smoothie με θρεπτικά συστατικά μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για τη μείωση της σπατάλης των τροφών.

Ενώ τα στελέχη, τα άκρα και οι φλούδες των προϊόντων μπορεί να μην είναι τα ιδανικά σνακ στην αρχική τους μορφή, αν τα βάλετε σε ένα smoothie θα αποκομίσετε μια σειρά από οφέλη.

Τα στελέχη των πράσινων λαχανικών όπως το μαρούλι και το σέσκουλο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη στα smoothies. Οι κορυφές των παντζαριών, των φραουλών και των καρότων αποτελούν εξίσου εξαιρετικά συστατικά για smoothies και χυμούς. Άλλα υλικά που μπορούν να προστεθούν και να δημιουργήσουν ένα θρεπτικό μείγμα είναι οι φλούδες φρούτων και λαχανικών, οι μπανάνες και ψιλοκομμένα μπρόκολα.

 

  1. Αναβαθμίστε το νερό σας

Πολλοί άνθρωποι δεν καταναλώνουν όσο νερό θα έπρεπε.

Για αυτό το λόγο θα ήταν χρήσιμο να του δώσετε «μια καλύτερη και μοναδική γεύση» η οποία παράλληλα θα συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων των τροφών.

Χρησιμοποιήστε φλούδες από εσπεριδοειδή, μήλα και αγγούρια για να προσθέσετε μια ευχάριστη γεύση στο ποτήρι σας. Τα αποξηραμένα βότανα και οι κορυφές μούρων αποτελούν επίσης εξαιρετικές προσθήκες στη γεύση του νερού. Αφού τελειώσετε το νερό σας, ρίξτε ό, τι έχει μείνει από τα φρούτα ή τα βότανα σε ένα smoothie για μια διατροφή με μηδενικά απόβλητα.

 

  1. Διατηρήστε τον έλεγχο της ποσότητας του φαγητού σας

Η υπερβολική κατανάλωση τροφών αποτελεί πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Βεβαιωθείτε ότι οι ποσότητες των μερίδων σας παραμένουν σε ισορροπημένα επίπεδα το οποίο βοηθά στο να διατηρήσετε το βάρος σας, αλλά και συγχρόνως στη μείωση της σπατάλης των τροφών.

Σκεφτείτε δύο φορές πριν πετάξετε τα υπολείμματα των τροφών και θυμηθείτε ότι έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Με τοο να είστε πιο προσεκτικοί στη διατροφή σας με ισορροπημένες ποσότητες μερίδων συμβάλετε στη μείωση των απορριμμάτων των τροφών.

 

  1. Διατηρήστε τις τροφές στον καταψύκτη

Η κατάψυξη των τροφίμων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τη διατήρησή τους. Τα είδη τροφίμων που μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη με επιτυχία, είναι διάφορα.

Για παράδειγμα, τα λαχανικά που είναι μαλακά και μπορείτε να τα βάλετε στην αγαπημένη σας σαλάτα μπορούν να τοποθετηθούν σε σακούλες ή δοχεία που είναι ασφαλή για την κατάψυξη και να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε smoothies και άλλες συνταγές. Τα βοτάνων μπορεί να συνδυαστούν με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σκόρδο και στη συνέχεια να καταψυχθούν και να τα έχετε έτοιμα διαθέσιμα για εύχρηστη και νόστιμη προσθήκη σε διάφορα πιάτα. Αυτή είναι μια πολύ καλή μέθοδος για τη διατήρηση και τη διασφάλιση υγιεινών και σπιτικών γευμάτων.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post