5+2 Τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο μας

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα μπορεί να είναι αρκετά φορτωμένη με υποχρεώσεις, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως ένα σωστό γεύμα θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στα πιο απαιτητικά προγράμματα.

Όλα όμως ξεκινάνε από τη λίστα του σουπερ μάρκετ μας και τη σωστή διαχείρηση των υλικών μας. Φανταστείτε να έχετε ένα ψυγείο γεμάτο ιδέες για εύκολα ή και πιο περίπλοκα, αλλά πάντα υγιεινά γεύματα.

Η ομάδα του WellBe σας προτείνει 5+2 τρόφιμα που μπορείτε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας και μερικές ιδέες για να τα καταναλώσετε με διάφορους τρόπους για όλα τα γούστα.

 

  1. ΤΑΧΙΝΙ

Το ταχίνι είναι ένα προιόν με πλούσια γεύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρές ή γλυκές συνταγές, και αυτό το καθιστά ένα από τα αγαπημένα μας τρόφιμα για το ψυγείο.

Μπορούμε να το απολάυσουμε σε: dressing για σαλάτες, γλυκά, dips λαχανικών, πρωινά σνακ.

Επίσης, μην ξεχνάμε πως είναι αρκετά θρεπτικό, καθώς μόλις μια κουταλιά του, περιέχει περίπου 3 γρ. πρωτεϊνη και 2 γρ. φυτικές ίνες.

  1. ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ

Η σος σόγιας είναι ένα υλικό που δεν λείπει από τις ασιάτικες συνταγές που αγαπάμε. Έχει μια αλμυρή γεύση που θέλει προσοχή στη χρήση, παρόλο που εμείς προτείνουμε εκείνη με χαμηλό νάτριο, θα πρέπει και πάλι να μην υπερβάλλουμε στην ποσότητα.

Μπορούμε να την απολάυσουμε σε: σαλάτες, stir-fry συνταγές, συνοδευτικά dip για sushi, οποιαδήποτε ασιάτικη συνταγή.

  1. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑ

Οι ξηροί καρποί και τα βούτυρα που προέρχονται από αυτά μπορούν να προσφέρουν μια πηγή πρωτεϊνης σε οποιοδήποτε γεύμα μας.

Μπορούμε να τα απολάυσουμε: σε dressings για σαλάτες, σούπες, πρωινά σνακ, γλυκά, γαρνιτούρες.

Επίσης, η θρεπτική αξία των ξηρών καρπών και κατ’επέκταση και των βουτύρων τους είναι αρκετά υψηλή καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεϊνη, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά

  1. ΤΟΦΟΥ

Το τόφου, το αγαπημένο αυτό τρόφιμο των vegans και όχι μόνο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποτακάστατο πρωτεϊνης σε άπειρες συνταγές. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν θα έπρεπε να λείπει από το ψυγείο μας.

Μπορούμε να το απολαύσουμε: σε συνταγές με noodles ή ρύζι, τριμμένο και μαγειρεμένο σαν κιμά, σε τάκος, σε curry.

  1. ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Τα φρέσκα μυρωδικά μπρούν να απογειώσουν την γεύση οποιουδήποτε γευματός μας, έιτε μαγειρεμένα, είτε ωμά. Μπορούμε να διαλέξουμε δύο ή τρία από τα αγαπημένα μας μυρωδικά που θεωρούμε ότι ταιριάζουν περισσότερο στις γεύσεις μας που δεν θα λείπουν ποτέ από το ψυγείο μας.

Μπορούμε να τα απολάυσουμε: σε σούπες, σαλάτες, μαρινάδες και σαν γαρνιτούρα σε οποιοδήποτε συνταγή.

Μπορείτε να βρείτε μερικά από τα θρεπτικά συστατικά των φρέσκων μυρωδικών στο άρθρο μας «Τα must-have φυτά της κουζίνας μας».

  1. ΛΕΜΟΝΙ / ΛΑΙΜ

Είναι υλικά που μπορούν να χρησιμοποποιηθούν σε πολλές συνταγές και με πολλές διαφορετικές μορφές, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χυμό, το ξύσμα ή τις φλούδες τους.

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σε: σαλάτες, μαρινάδες, χυμούς, dips, smoothies.

  1. ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Μερικά από τα δημητριακά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θεωρούμε πως δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο μας είναι η κινόα, το πλιγούρι και το ακατέργαστο ρύζι.

Φανταστείτε πόσο θα βοηθούσε στην καθημερινοτητά μας αν έιχαμε ήδη μαγειρεμένο ένα από τα παραπάνω υλικά, έτοιμο να συνοδέψει οποιοδήποτε γεύμα μας.

Μπορούμε να τα απολαύσουμε: σε σαλάτες, ως συνοδευτικό οποιουδήποτε πιάτου πρωτεϊνης.

Τα δημητριακά αυτά επίσης περιέχουν φυτικές είναι που βοηθούν στην χοληστερόλη και στην αποφυγή ασιθενειών όπως ο διαβήτης.

Μπορούν διατηρηθούν για 2 μέρες στο ψυγείο μας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα μαγειρεμένα όσπρια.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post